ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ПРЕПАРАТУ“ВОКАДІН” В КОМПЛЕКСНОМУ ЛІКУВАННІ ГНІЙНО – ЗАПАЛЬНИХ ПРОЦЕСІВ У ХВОРИХ З СИНДРОМОМ ДІАБЕТИЧНОЇ СТОПИ - Нємченко, І.І.; Ляховський, В.В.; Дудченко, М.О.; Ковальов, О.П.; Люлька, О.М.; Кравців, М.І.; Кизименк, О.О.; Нємченко, Л.Б.; Кравченко, І.І. (Світ медицини та біології, 2015)
Проведено обстеження 58 хворих з гнійно – запальними процесами м‘яких тканин стопи які знаходились на лікуванні в хірургічному відділенні №1 2-ї МКЛ м. Полтави, в комплексному лікуванні яких місцево застосовували антисептичний препарат “Вокадін”. Досліджувались показники клінічного перебігу ранового процесу та мікробіологічного забруднення ран. За результатами клініко – лабораторних досліджень встановлено, що місцеве застосування препарату “Вокадін” під час комплексного лікування гнійно – запальних процесів м`яких тканин стопи у хворих на цукровий діабет дає можливість скоротити термін антибактеріальної терапії та прискорює загоєння ран, що позитивно позначається як на клінічному так і на фармакоекономічному ефекті лікування.