АНАЛІТИЧНЕ ПРОГНОЗУВАННЯ ЧУТЛИВОСТІ СТАФІЛОКОКУ ДО ФТОРХІНОЛОНІВ - Палій, Г.К.; Назарчук, О.А.; Нагайчук, В.І.; Осадчук, Н.І.; Палій, Д.В.; Коваленко, І.В. (Світ медицини та біології, 2015)
В роботі наведені нові дані щодо чутливості до фторхінолонів клінічних штамів стафілококу. За допомогою методів математичного прогнозування, вперше отримано аналітичну залежність динамічних прогностичних критеріїв зміни чутливості до фторхінолонів різних поколінь (ципрофлоксацин, левофлоксацин, гатіфлоксацин, моксифлоксацин) у клінічних штамів S. aureus. Встановлено динаміку зниження чутливості S. aureus до ципрофлоксацину, тенденцію покращення чутливості до левофлоксацину. Визначено високу чутливість S. aureus до моксифлоксацину (92,5 %), гатіфлоксацину (94 %).