МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ В ПІДШЛУНКОВІЙ ЗАЛОЗІ В УМОВАХ ГОСТРОГО СТРЕСУ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД СТРЕСОСТІЙКОСТІ ТВАРИН ТА НА ТЛІ ПРЕВЕНТИВНОГО ВВЕДЕННЯ МЕЛАНІНУ - Слободяник, Н.М.; Непорада, К.С.; Ніколенко, Д.Є. (Світ медицини та біології, 2015)
На моделі гострого іммобілізаційного стресу на підставі светооптического гістологічного дослідження доведено стресспротекторное дію меланіну у щурів, що виявляється високою регенераторной і секреторною активністю клітин, поліпшенням гемодинаміки і зменшенням проявів некробіоза підшлункової залози.