СТАН МЕТАБОЛІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У ХВОРИХ ГАСТРОКАНЦЕРОГЕНЕЗОМ ТА ЇХ ДІАГНОСТИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ - Васильєва, І.М.; Красносельський, М.В.; Жуков, В.І.; Вінник, Ю.О. (Світ медицини та біології, 2015)
Вивчений стан моніторингових метаболічних показників в сироватці крові хворих гастроканцерогенезом та обґрунтували прогностично-значущі критеріїв оцінки ступеня тяжкості перебігу захворювання і ефективності патогенетичного лікування. У хворих гастроканцерогенезом виявлено підвищення активності АсАТ, АлАТ, γ-ГТ, ЛФ, КФК, КФК-МВ і ЛДГ в сироватці крові. Дослідження моніторингових метаболічних показників у хворих гастроканцерогенезом виявили зниження глюкози, сечовини, креатиніна, загального білку, альбуміну, холестерину на фоні зростання триацилгліцеринів в плазмі крові. В умовах розвитку гастроканцерогенезу спостерігаються значні порушення білкового, ліпідного, вуглеводного і мінерального видів обміну речовин, які кооперативно поєднані з дисфункцією різних органів і тканин на фоні пригнічення біоенергетичних процесів.