СЕКСУАЛЬНА ДИСГАРМОНІЯ СІМЕЙНОЇ ПАРИ, В ЯКІЙ ЖІНКА ХВОРІЄ НА ШИЗОТИПОВИЙ РОЗЛАД - Животовська, Л.В.; Сонник, А.Є. (Світ медицини та біології, 2015)
Досліджено 27 подружні пари з сексуальною дисгармонією, в яких жінка хворіє на шизотиповий розлад. Встановлено, що сексуальні розлади присутні серед інших психопатологічних синдромів, які сполучаються з ними. Визначені причини виникнення та особливості перебігу сексуальної дисгармонії в таких сім’ях. Встановлено, що в основі цих дисгармоній лежить багатофакторний етіопатогенез, який містить біологічні, психологічні та соціально-психологічні феномени.