АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНІ ЗАКОНОМІРНОСТІ В МІНЛИВОСТІ ОЗНАК ДЕРМАТОГЛІФІКИ ЧОЛОВІКІВ УКРАЇНИ З СЕРЕДНІМ РІВНЕМ ІНТЕНСИВНОСТІ УРАЖЕНОСТІ КАРІЄСОМ - Шінкарук-Диковицька, М.М.; Климас, Л.А. (Світ медицини та біології, 2015)
Встановлена варіабельність процесів схильності до перебігу карієсу з середнім рівнем інтенсивності у соматично здорових чоловіків із різних адміністративно-територіальних регіонів України, яка підтверджена дерматогліфічними маркерами в їх регіональних варіантах. Є підстави трактувати отримані дані як прояв схильності до перебігу карієсу з середнім рівнем інтенсивності ураженості, в основі якої лежать відмінності структури генофонду чоловіків-українців.