ВПЛИВ ЛАПРОЛАТУ ЛТ – 803 ТА ОЛИГОЭФИРУ Л – 501 – 2 – 100 НА ІМУНОЛОГІЧНУ РЕАКТИВНІСТЬ В ПІДГОСТРОМУ ДОСЛІДІ - Багмут І. Ю. (Світ медицини та біології, 2015)
Вивчали дію Лапролату Лт – 803 та олігоефіру Л – 501 – 2 – 100 на стан імунобіологічної реактивності щурів популяції Вістар та мишей лінії (СВАхС57ВL)F1, BALB/C. В 1/10 и 1/100 ЛД50 Лапролат Лт – 803 та олігоефір Л – 501 – 2 – 100 знижує функціональну активність клітинної ланки імунної системи, пригнічує синтез регуляторних цитокинів та медіаторів індукції гострофазних реакцій, що пов’язано з пригніченням антитілообразуючої функції імунокомпетентних клітин та порушенням кооперативної взаємодії клітинного и гуморального імунітету організму щурів та мишей. В 1/1000 ЛД50 Лапролат Лт – 803 та олігоефір Л – 501 – 2 – 100 не впливав на імунологічну реактивність щурів та мишей.