МОРФОЛОГІЧНА РЕАКЦІЯ ПЕЧІНКИ ТА СЕЛЕЗІНКИ БАКТЕРІАЛЬНОЇ ИНТОКСИКАЦИИ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ СЕПСИСУ - Дгебуадзе М. А. M.A. (Світ медицини та біології, 2015)
Були досліджені 15 статевозрілі кролики обох статей породи «Шиншила» при експериментальному стафилококковом сепсисі. На 9-е і 10-у добу після бактеріальної інтоксикації проведено морфологічне дослідження печінки та селезінки гістологічними і морфометричними методами. Були виявлені тромбогеморрагические порушення судин і паренхіми печінки і селезінки, з подальшими дімтрофіческі-некротичними змінами паренхіми вище зазначених органів.