ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПРЕСІЇ ПРОТЕЇНУ CLAUDIN 11 ТА СТАН ГЕМАТОТЕСТИКУЛЯРНОГО БАР’ЄРУ ПРИ РІЗНИХ ФОРМАХ ЧОЛОВІЧОЇ НЕПЛІДНОСТІ - Базалицька, С.В. (Світ медицини та біології, 2015)
Вивчені імуногістохімічні (ІГХ) особливості експресії протеїну Claudin 11 в тканині яєчка 28 хворих при екскреторно-обтураційній та секреторній формах чоловічої неплідності. Виявлене достовірне зиження рівня ІГХ експресії протеїну Claudin 11 при секреторній формі чоловічої неплідності та синдромі “лише клітини Сертолі”, порівняно із екскреторно-обтураційною неплідністю. Результати свідчать про значні порушення гематотестикулярного бар’єру, які є основою розвитку додаткового імунного компоненту та поглиблення патологічних змін тканини яєчка у хворих при секреторній формі чоловічої неплідності.