ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ З РОЗРОБКИ ОПТИМАЛЬНИХ РЕЖИМІВ ВПЛИВУ НИЗЬКОЧАСТОТНОГО УЛЬТРАЗВУКУ НА М’ЯКІ ТКАНИНИ НИЖНЬОЇ ЩЕЛЕПИ - Гасимова З. В. Z.V.; Гасанов І. А.; Гашимов Р. Г. (Світ медицини та біології, 2015)
З метою розробки методу підвищення ефективності ортодонтичного лікування пацієнтів з зубощелепними аномаліями, зумовленими ретенцией зубів, і скорочення термінів лікування, проведено експериментальне дослідження з визначення оптимальних режимів однократного впливу низькочастотних ультразвуком на десневую тканину нижньої щелепи білих щурів протягом 1-10 секунд. В результаті дослідження визначено доцільність застосування в клінічній практиці низькочастотного ультразвуку за допомогою апарату «SIAZ-EGS» в режимі 5-10 секунд для стимуляції прорізування ретенірованних зубів.