ОСОБЛИВОСТІ МОРФОЛОГІЧНИХ ЗМІН В СЛИННИХ ЗАЛОЗАХ ЩУРІВ ЗА УМОВ ГЛУТАМАТІНДУКОВАНОГО ОЖИРІННЯ - Гордієнко, Л.П.; Єрошенко, Г.А.; Непорада, К.С. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті наведені результати впливу глутаматіндукованого ожиріння на морфологічні зміни в тканинах слинних залоз щурів. За умов глутаматіндукованого ожиріння виникають патологічні зміни в тканинах слинних залоз - дистрофічні зміни епітеліоцитів кінцевих відділів, деформація протокових епітеліоцитів, мукоїдне набухання, збільшення об’єму строми, венозна гіперемія.