ВІКОВІ МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ ПОРОЖНЬОЇ КИШКИ ПРИ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОМУ УРАЖЕННІ КАДМІЙ ХЛОРИДОМ - Ружицька, О.Ю. (Світ медицини та біології, 2015)
В експерименті на білих щурах різного віку проведені дослідження морфологічного стану та зроблений морфометричний аналіз стінки порожньої кишки за умов дії кадмій хлориду. Встановлено, що внаслідок токсичної дії препарату відбуваються суттєві мікроскопічні, електронномікроскопічні та морфометричні зміни всіх структурних компонентів оболонок порожньої кишки, які найбільш виражені у статевонезрілих тварин.