МОНІТОРИНГ ЯКОСТІ НАДАННЯ ОСВІТНІХ ПОСЛУГ У ВДНЗ України «УМСА» - Ждан, В.М.; Бобирьов, В.М.; Білаш, С.М.; Салій, А.В.; Климач, Т.М. (Світ медицини та біології, 2015)
В статті наведені результати психологічного дослідження, щодо адаптації, яке проводилося серед студентами – першокурсниками медичного і стоматологічного факультету Української медичної стоматологічної академії. Встановлено, що загальний рівень викладання навчальних дисциплін професорсько - викладацьким складом; забезпечення студентів необхідною для навчання літературою; навчально матеріально-технічної база; оптимальність складання розкладу занять на достатньому рівні. Першокурсники задоволені якістю обслуговування бібліотекою та читацьким залом. Студенти – першокурсники ВДНЗ України «УМСА» підтримують Болонську систему навчання. Більшість студентів не мають бажання змінити навчання в «УМСА» на інший ВНЗ. Адаптація першокурсників пройшла успішно. Стресовими чинниками, які найбільш турбують студентів є – значний об’єм навчального навантаження, незвичний графік занять, самостійне життя. Активність студентів – першокурсників в позанавчальній діяльності Академії невисока, більшості відомо про неї, але пріоритетом вважають навчання.