ОРГАНІЗАЦІЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ ПРИ ВИВЧЕННІ АНАТОМІЇ ЛЮДИНИ - Жураківська, О.Я. (Світ медицини та біології, 2015)
В умовах кредитно-модульної системи навчання самостійна робота студента є однією з головних форм навчального процесу і спрямована на розвиток особистості майбутнього фахівця, формування його як творця, здатного не лише самостійно здобувати знання, а й реалізувати їх відповідно до практичних вимог сьогодення. На кафедрі анатомії людини, оперативної хірургії та топографічної анатомії ДВНЗ «Івано-Франківський національний медичний університет» використовуються різні форми аудиторної і позааудиторної самостійної роботи. Правильна організація самостійної роботи забезпечує повноцінне засвоєння програмного матеріалу з анатомії людини, відповідних практичних навичок, отримання додаткової наукової інформації та спонукає студентів до самоосвіти. Ефективність самостійної роботи залежить від сучасних методичних форм і методів її реалізації на тлі об’єктивного систематичного особистого та викладацького контролю.