КЛІНІКО-ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ ПРОЯВІВ НЕВРАЛГІЇ ТРІЙЧАСТОГО НЕРВА У ВИПАДКУ ЇЇ ТРИВАЛОГО ПЕРЕБІГУ - Рибалов, О.В.; Іваницька, О.С.; Іваницький, І.О.; О. П. Буханченко В. О. Ратанчук; Ratanchuk V. O. (Світ медицини та біології, 2014)
У статті представлені результати комплексного обстеження пацієнтів з тригемінальною невралгією на основі клінічного аналізу функціонування периферичного відділу нерва, встановлення стоматологічного та психоемоційного статусів, а також вивчення електрофізіологічних параметрів роботи власне жувальних м’язів. Отримані дані дозволили виявити деякі особливості клініко-функціональної картини невралгії трійчастого нерва у випадку її тривалого існування. В подальшому це дасть змогу запропонувати лікування, здатне адекватно впливати на всі ланки патологічного процесу.