ПРОТИЗАПАЛЬНА ДІЯ СУХОГО ЕКСТРАКТУ СОЛОДКИ НА МОДЕЛІ ГОСТРОГО ПЕРИТОНІТУ У ЩУРІВ - Березняков А. В. (Світ медицини та біології, 2014)
Вивчена антиексудативна активність сухого екстракту солодки на моделі гострого перитоніту у щурів. Отримані результати свідчать про виражений антиексудативний ефекті рослинного екстракту і підтверджуються зниженням кількості глікопротеїнів, сіалових кислот і середніх молекул. Проведені дослідження є підставою для проведення клінічних випробувань сухого екстракту солодки з метою подальшої рекомендації його використання в медичній практиці, як альтернативу традиційним НПЗЗ.