ВПЛИВ ПОВТОРНОЇ ЛЕГКОЇ ЧЕРЕПНО-МОЗКОВОЇ ТРАВМИ НА ПОВЕДІНКУ МИШЕЙ У «ВІДКРИТОМУ ПОЛІ» - Забенько Є. Ю.; Півнева Т. А. (Світ медицини та біології, 2014)
Легка черепно-мозкова травма, або струс головного мозку, складає приблизно 80% всіх випадків черепно-мозкової травми. У зв’язку з недостатньою чутливістю загальноприйнятих діагностичних методів патофізіологія легкої черепно-мозкової травми залишається маловивченою. Донедавна доступною була інформація лише про зовнішні вияви струсу головного мозку, таких як втрата свідомості, амнезія, порушення сну, емоційна нестійкість та ін. Метою нашого дослідження є вивчення змін поведінки у мишей після експериментальної повторної легкої черепно-мозкової травми. При проведенні поведінкового тесту «Відкрите поле» у травмованих тварин спостерігали зниження локомоторної активності та зростання рівня тривожності на п’ятий та десятий день зі дня першого удару і відновлення відповідних характеристик до рівня контролю на тридцятий день.