МІКРОФЛОРА КИШЕЧНИКА ЩУРІВ ПРИ ЗАСТОСУВАННІ АВТОКЛАВОВАНИХ КАРОТИНОВМІСНИХ ДРІЖДЖІВ ЗА УМОВ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОГО ДИСБАКТЕРІОЗУ - Камінська, М.В.; Стефанишин, М.В.; Гураль, С.В.; Литвин, В.В. (Світ медицини та біології, 2014)
У статті представлено результати дослідження впливу автоклавованої біомаси каротиновмісних дріжджів на стан мікробоценозу кишечника щурів за умов експериментального дисбактеріозу, спричиненого введенням антибіотика. Показано, що при сумісному застосуванні автоклавованих дріжджів та доксицикліну нівелюється негативний вплив антибіотика на склад мікрофлори прямої кишки щурів та відбувається вирівнювання його до показників інтактних тварин.