ПОКАЗНИКИ КРОВІ БІЛИХ ЩУРІВ ПІД ВПЛИВОМ ІОНІЗУЮЧОЇ РАДІАЦІЇ ЗА ВПЛИВУ ПІРИДОКСИНУ - Костюк, С.С. (Світ медицини та біології, 2014)
У статті доведено, що радіація негативно впливає на лейкограму крові щурів та гематологічні показники. Застосування піридоксину зменшує негативний вплив гама-випромінення, що відбивається на відсотковому вмісті окремих форм лейкоцитів, збільшує кількість еритроцитів, лейкоцитів та концентрацію гемоглобіну.