ВПЛИВ ЗАЛІЗОДЕФІЦИТНОЇ АНЕМІЇ МАТЕРІ НА МОРФОЛОГІЧНИЙ СТАН КЛІТИН КУПФЕРА ПЕЧІНКИ ПЛОДІВ І НОВОНАРОДЖЕНИХ - Проценко, О.С. (Світ медицини та біології, 2014)
Вивчені морфометричні показники зірчастих ретикулоендотелюцитів плодів і новонароджених від матерів з залізодефіцитною анемією. Встановлено, що ступінь вираженості морфометричних показників зірчастих ретикулоендотеліоцитів печінки новонароджених залежить від тяжкості анемії матері. Максимальний рівень компенсаторно-пристосувальних механізмів ЗРЕ визначається при ЗДА середнього ступеня важкості, тоді як при тяжкій анемії визначається виснаження механізмів адаптації та ознаки пригнічення клітинного метаболізму.