МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ НИРОК ЩУРІВ В УМОВАХ КЛІТИННОЇ ДЕГІДРАТАЦІЇ НА ФОНІ ПОСТРАВМАТИЧНОЇ РЕГЕНЕРАЦІЇ ВЕЛИКОГОМІЛКОВОЇ КІСТКИ - Кіптенко, Л.І.; Васько, Л.В.; Гортинська, О.М.; Бумейстер, В.І.; Масленко, А.О. (Світ медицини та біології, 2014)
Проведено дослідження нирок під дією гіперосмолярної клітинної дегідратації середнього ступеня тяжкості на фоні посттравматичної регенерації великогомілкової кістки. Вивчали структуру нирок статевозрілих щурів. В досліджуваних тканинах нирок найбільш виражені зміни видно на пізніх етапах дослідження (21 доба) і характеризуються збільшенням розмірів структурних елементів нирки, порушенням архітектоніки і вираженими змінами мікроциркуляції досліджуваного органу.