МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЯЄЧОК ТА НАД’ЯЄЧОК ЩУРІВ ПІСЛЯ ДІЇ ЕЛЕКТРОМАГНІТНОГО ПОЛЯ ВИСОКОЇ НАПРУГИ НИЗЬКОЇ ЧАСТОТИ - Топка, Е.Г.; Шарапова, О.М. (Світ медицини та біології, 2014)
В даному дослідженні описані результати морфологічного дослідження сім’яників і придатків сім’яників щурів, які в різні терміни спостереження опромінювались електромагнітним полем високої напруги низької частоти. Автори визначили, що електромагнітне поле призводить до деструктивних змін в паренхімі яєчка і придатка яєчка, наслідком яких стала поява в семявиносящіх шляхах патологічних форм сперматозоїдів.