ГІСТОЛОГІЧНІ ТА ГІСТОХІМІЧНІ ЗМІНИ УШКОДЖЕНОЇ ДІЛЯНКИ ШКІРИ В ДИНАМІЦІ ПІСЛЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ТЕРМІЧНОЇ ТРАВМИ - Крамар, С.Б.; Волков, К.С.; Котик, А.О. (Світ медицини та біології, 2014)
В експерименті на морських свинках проведені гістологічні та гістохімічні дослідження ушкодженої ділянки шкіри в різні терміни після тяжкої термічної травми. Встановлено, що ступінь деструктивних змін епідермісу та дерми залежить від терміну після опіку. Значні судинні розлади та пошкодження структурних компонентів сполучної тканини, зміни її гістохімічних показників пригнічують регенераторні процеси як в центральній, так і в крайовій ділянці рани.