КЛІНІЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ АНТИАДГЕЗИВНИХ ЗАСОБІВ ПІД ЧАС ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ТУБООВАРИАЛЬНОГО БЕЗПЛІДДЯ - Громова, А.М.; Нестеренко, Л.А.; Мартиненко, В.Б.; Кетова, О.М.; Талаш, В.В. (Світ медицини та біології, 2014)
Проведено дослідження застосування "Мезогеля", порівняно з протизлуковим розчином, з метою профілактики злукового процесу під час проведення хірургічного лікування тубооваріального безпліддя жінкам фертильного віку. Результати клінічних досліджень показали на значне зниження утворення злук в післяопераційному періоді. Головним критерієм ефективності терапії застосування „Мезогеля 4%“ стало настання вагітності упродовж 12 місяців у 66,7% жінок основної групи.