КОМПЛЕКСНЕ ЛІКУВАННЯ ЗАЛІЗОДЕФІЦИТНОЇ АНЕМІЇ ВАГІТНИХ НА ТЛІ ДИСФУНКЦІЇ ПЛАЦЕНТИ - Запорожан, В.М.; Анчева, І.А. (Світ медицини та біології, 2014)
Метою роботи була оцінка клінічної ефективності комплексного лікування залізодефіцитної анемії на тлі дисфункції плаценти. Патогенетична терапія залізодефіцитною анемії при вагітності має включати препарати двовалентного заліза , які є засобом вибору для корекції дефіциту заліза та рівня гемоглобіну. Показано, що наявність проявів плацентарної дисфункції не впливає на тяжкість перебігу залізодефіцитної анемії та на ефективність комплексної терапії. Найбільш виражена динаміка спостерігалася за вмістом феритину, що дозволяє розглядати цей показник як найбільш перспективний для потреб клінічного моніторингу.