МОРФОЛОГІЧНІ ЗМІНИ СЕЛЕЗІНКИ ЩУРІВ В УМОВАХ КЛІТИННОЇ ДЕГІДРАТАЦІЇ НА ФОНІ ПОСТТРАВМАТИЧНОЇ РЕГЕНЕРАЦІЇ ВЕЛИКОГОМІЛКОВОЇ КІСТКИ - Васько, Л.В.; Кіптенко, Л.І.; Гортинська, О.М.; Приходько, О.О. (Світ медицини та біології, 2014)
Проведено дослідження селезінки під дією гиперосмолярной клітинної дегідратації середнього ступеня тяжкості на тлі посттравматичної регенерації великогомілкової кістки. Вивчали селезінку статевозрілих щурів. У досліджуваних тканинах залози найбільш виражені зміни спостерігаються на останніх термінах експерименту (21 доба) і характеризуються зменшенням розмірів структурних елементів органу, порушенням архітектоніки і вираженими змінами мікроциркуляції.