ВПЛИВ ЗАТИСКАННЯ КРОВОНОСНИХ СУДИН СІМ’ЯНОГО КАНТИКА НА СПЕРМАТОГЕНЕЗ - Глодан, О.Я. (Світ медицини та біології, 2014)
Результати проведених дослідів свідчать про те, що циркуляторна гіпоксія яєчка тривалістю 15 і 30 хв викликає в ньому значні структурні зміни із зменшенням діаметрів звивистих сім’яних трубочок, зниженням в них кількості статевих клітин, що розвиваються, особливо сперматоцитів на стадії пахітени та сперматид 7-го етапу розвитку, які є особливо чутливими до циркуляторної гіпоксії.