ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ ВИКЛАДАЧІВ ВИЩИХ МЕДИЧНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У КОНТЕКСТІ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ - Бєляєва, О.М. (Світ медицини та біології, 2014)
У статті актуалізовано зміст понять «педагогічна діяльність» і «професійно-педагогічна діяльність». Проаналізовано професійно-педагогічну діяльність викладачів вищих медичних навчальних закладів у контексті системного підходу. Показано, що за своєю сутністю ця діяльність є інтегративною, у якій поєднуються предметний, науковий, психолого-педагогічний, ідеологічний і лікувальний (для викладачів клінічних кафедр) складові. Описано функціональні компоненти педагогічної системи, такі, як: мотиваційний, адаптивний, стимулювальний, кібернетичний, технологічний, діагностичний, моніторинговий, комунікативний і проектувальний.