АКТУАЛЬНІСТЬ ДІАГНОСТИКИ ТУБЕРКУЛЬОЗУ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ - Білаш, С.М.; Ільченко, В.І.; Вородюхіна, А.К.; Халімон, Л.М.; Yeroshenko, G.A. (Світ медицини та біології, 2014)
В Україні епідемія туберкульозу. З метою виявлення інфікованих, віражу туберкулінових проб, відбору на ревакцинацію і діагностику поствакцинальної і постінфекційної алергії застосовується туберкулінодіагностика. На сучасному етапі пробу Манту з 2ТЕ витісняє діаскінтест або внутрішньошкірної тест з алергеном туберкульозним рекомбінантним.