ДИНАМІКА ІНВАЛІНОСТІ ВНАСЛІДОК ОНКОЗАХВОРЮВАНЬ ПРАЦЕЗДАТНОГО НАСЕЛЕННЯ - Жабо, Т.М. (Світ медицини та біології, 2014)
Онкологічні захворювання є важливою медико- соціальною проблемою. Інвалідизація онкохворих набуває великий розмах , поступаючись тільки захворюванням серцево -судинної системи. В роботі проведено аналіз медико- соціальних аспектів інвалідності. На основі проведення структурно - логічного аналізу з урахуванням принципів системності побудована графологічна модель вирішення проблем інвалідності шляхом надання різних видів допомоги. За допомогою контент аналізу проаналізовані правові аспекти інвалідності. Спираючись на екстенсивні показники встановлено структуру інвалідності по загальному захворюванню . Визначено динаміку інвалідизації дорослого населення в перебігу 2008-2012 років . Своєчасна рання діагностика новоутворень дасть можливість проводити радикальне комплексне лікування і підвищить його ефективність , що дозволить знизити рівень первинної інвалідності в Україні внаслідок новоутворень.