ВІКОВІ, СТАТЕВІ ТА СОМАТОТИПОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЧАСОВИХ ПОКАЗНИКІВ РЕОВАЗОГРАМИ ГОМІЛКИ У ПРАКТИЧНО ЗДОРОВИХ ЮНАКІВ І ДІВЧАТ ПОДІЛЛЯ - Іваниця, А.О. (Світ медицини та біології, 2014)
Метою роботи було встановлення вікових, статевих і соматотипологічних особливостей часових показників реовазограми гомілки у практично здорових міських юнаків і дівчат Поділля. В результаті проведених досліджень встановлені межі довірчих інтервалів і процентильний розмах часових показників реовазограми гомілки в загальних, різних вікових і різних за соматотипом групах практично здорових юнаків і дівчат. У більшості випадків вікові, статеві та соматотипологічні особливості часових показників реовазограми гомілки як в юнаків, так і у дівчат стосуються часу низхідної частини реовазограми та часу швидкого кровонаповнення.