РЕГРЕСІЙНІ МОДЕЛІ КОМП’ЮТЕРНО-ТОМОГРАФІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ЛІКВОРОУТРИМУЮЧИХ СТРУКТУР ГОЛОВНОГО МОЗКУ У ЗДОРОВИХ ДІВЧАТ - Московко, С.П.; Гунас, І.В.; Шевчук, Ю.Г. (Світ медицини та біології, 2014)
Метою дослідження була побудова регресійних моделей нормативних комп’ютерно-томографічних параметрів ліквороутримуючих структур головного мозку у здорових міських дівчат Поділля з мезоцефалічною формою черепа в залежності від особливостей будови й розмірів тіла. У практично здорових дівчат мезоцефалів більш ніж в 85 % випадків побудовані моделі нормативних індивідуальних комп’ютерно-томографічних параметрів ліквороутримуючих структур головного мозку, що мають точність опису регресійної залежності від 54,3 до 82,8 %. Найбільш часто до побудованих моделей входили: обхватні розміри тіла (29,7 %), кефалометричні розміри (19,5 %), діаметри тіла (15,3 %) та товщина шкірно-жирових складок (12,7 %).