РОЛЬ РЕГУЛЯЦІЇ РІВНЯ ІНТЕРЛЕЙКІНІВ У РЕАЛІЗАЦІЇ ПЕРЕБІГУ ГОСТРОГО ГНІЙНОГО ПІДНИЖНЬОЩЕЛЕПНОГО ЛИМФАДЕНІТУ У ДІТЕЙ - Ткаченко, П.І.; Весніна, Л.Е.; Доброскок, В.О.; Микитюк, М.В. (Світ медицини та біології, 2014)
В статті наведено клінічну характеристику перебігу гострого гнійного піднижньощелепного лімфаденіту у дітей та представлено динаміку зміни рівнів про- та протизапальних інтерлейкінів в ротовій рідині та сироватці крові при включенні до складу протокольних заходів препарату цитокінового ряду поліоксидонія. Отримані результати дають можливість стверджувати про його виражену імуномоделюючу дію, що дає змогу використовувати його і при інших нозологічних формах гнійного запалення.