ВПЛИВ ВНУТРІШНЬОВЕННОЇ ІНФУЗІЇ КОМБІНОВАНИХ ГІПЕРОСМОЛЯРНИХ РОЗЧИНІВ НА СТРУКТУРНІ ЗМІНИ ОРГАНІВ НЕЙРОІМУНОЕНДОКРИННОЇ СИСТЕМИ ПРИ ОПІКОВІЙ ХВОРОБІ - Гунас, І.В.; Дзевульська, І.В.; Черкасов, Е.В.; Ковальчук, О.І. (Світ медицини та біології, 2014)
В статті наведені дані щодо показників летальності та ендогенної інтоксикації, а також структурних змін аденогіпофіза, кіркової речовини надниркових залоз і тимусу при експериментальній опіковій хворобі у щурів за умов її лікування шляхом внутрішньовенної інфузії колоїдно-гіперосмолярних розчинів. Встановлено, що лактопротеїн-С діє як протектор судинної стінки і чинить мембранопластичний вплив на структуру органів.