СТАН ГЕМАТОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ПРИ КОРЕКЦІЇ ГОСТРОЇ КРОВОВТРАТИ НАНОЧАСТИНКАМИ МАГНЕТИТУ - Мокляк, Є.В. (Світ медицини та біології, 2014)
В експерименті на білих щурах-самцях показано, що при гострій постгеморагічній анемії застосування суспензії наночастинок магнетиту (5-8 нм), одержаних шляхом електронно-променевої технології, у дозі 6,75 мг Fe/кг сприяє нормалізації загальної кількості еритроцитів, гематокриту, гемоглобіну у всі досліджені терміни після крововтрати (3, 24, 72 год та 5 діб) і збільшує насичення еритроцитів гемоглобіном у перші 3 год компенсаторного періоду після вилучення крові.