CУБМІКРОСКОПІЧНІ ЗМІНИ КОМПОНЕНТІВ АЕРОГЕМАТИЧНОГО БАР’ЄРУ У ВІДДАЛЕНІ ТЕРМІНИ ПІСЛЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ ТЕРМІЧНОЇ ТРАВМИ - Небесна, З.М. (Світ медицини та біології, 2014)
В експерименті на білих щурах проведено вивчення субмікроскопічного стану компонентів аерогематичного бар’єру респіраторного відділу легень в стадії пізньої токсемії та септикотоксемії після термічної травми ІІІ ступеня. Встановлено, що в пізні терміни після важких опіків відбуваються значні деструктивні зміни ультраструктури компонентів альвеолярної стінки та гемокапілярів.