ОБҐРУНТУВАННЯ НЕОБХІДНОСТІ ЕНДОГЕННОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ПРЕПАРАТІВ КАЛЬЦІЮ ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ КАРІЄСУ ЗУБІВ У ДІТЕЙ - Коротич, Н.М.; Лохматова, Н.М.; Ващенко, І.Ю. (Світ медицини та біології, 2014)
Проблема карієсу залишається в центрі уваги практичної медицини. Його профілактика повинна бути спрямована на створення оптимальних умов для дозрівання емалі зуба, підвищення його резистентності. Кальцій є одним з головних компонентів, що входять до складу кристалів апатитів, які становлять мінеральну основу твердих тканин зубів. Тому для повноцінного формування зубів, особливо в періоди активного росту зубо-щелепної системи, коли процеси первинної мінералізації ще не закінчені, роль ендогенної профілактики карієсу препаратами кальцію повинна займати провідне місце.