ПРОГНОЗУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНСТІ ВІД ВПРОВАДЖЕННЯ ЄДИНОЇ ІНФОРМАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ В ОХОРОНІ ЗДОРОВ’Я - Бєлікова, І.В.; Катрушов, О.В.; Костріков, А.В.; Руденко, Л.А. (Світ медицини та біології, 2013)
Впровадження інформаційних технологій в лікарську практику в Україні сьогодні залишається одним з найбільш актуальних. При впровадження медичних інформаційних технологій найбільш очікуваними результатами є: підвищення продуктивності праці лікаря за рахунок скорочення часу, що витрачається на ведення паперової документації; економія часу на складання статистичних звітів; зниження собівартості медичної допомоги; планування та контроль за витратами ЛПЗ на лікарські засоби; підвищення ефективності механізмів фінансового контролю.