СТАН МОНІТОРИНГОВИХ МЕТАБОЛІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ У ХВОРИХ ГАСТРОКАНЦЕРОГЕНЕЗОМ ТА АТРОФІЧНИМ ХРОНІЧНИМ ГАСТРИТОМ - Жуков, В.І.; Вінник, Ю.А.; Бєлєвцов, Ю.П.; Васильєва, І.М. (Світ медицини та біології, 2013)
Досліджено стану метаболічних маніторінгових показників у хворих на рак шлунка та визначено найбільш значущі діагностичны тести ступеня тяжкості захворювання. У хворих виявили підвищення при атрофічному хронічному гастриті лужної фосфатази, лактатдегідрогенази , енолази на тлі збільшення вмісту в сироватці крові гастрину 17. Оцінка моніторингових показників у хворих на рак шлунка при II, III стадії пухлинного процесу виявила збільшення в крові глюкози, іонів Мg2+, сечовини, креатиніну, триацилгліцеридів та зниження вмісту холестерину, альбуміну, загального білку. А найбільші зміни дисфункції моніторингових показників були виявлені у хворих з IV стадією раку шлунка.