ЗВ’ЯЗКИ КОМП’ЮТЕРНО-ТОМОГРАФІЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ЛІКВОРОУТРИМУЮЧИХ СТРУКТУР ГОЛОВНОГО МОЗКУ З АНТРОПОМЕТРИЧНИМИ ТА СОМАТОТИПОЛОГІЧНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ХВОРИХ НА ЕПІЛЕПСІЮ ЮНАКІВ І ДІВЧАТ ЗАГАЛЬНИХ ГРУП - Московко, С.П.; Гунас, І.В.; Шевчук, Ю.Г. (Світ медицини та біології, 2013)
Метою даного дослідження було вивчення зв’язків між комп’ютерно-томографічніми параметрами ліквороутримуючих структур головного мозку та антропометричними показниками у хворих на епілепсію юнаків і дівчат. Результати дослідження показали, що у юнаків, хворих на епілепсію, найбільш часто виявляються різноспрямовані, з переважанням прямих, зв’язки середньої сили; у дівчат, хворих на епілепсію – різноспрямовані, з однаковою часткою прямі та зворотні зв’язки, виключно середньої сили.