МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ СИНДРОМУ ПОЛІОРГАННОЇ НЕДОСТАТНОСТІ У НОВОНАРОДЖЕНИХ - Рябушко, М.М. (Світ медицини та біології, 2013)
В статті приведені результати дослідження патогенезу синдрому поліорганної недостатності у новонароджених. Показано, що патогенез синдрому поліорганної недостатності у новонароджених реалізується на різних рівнях біологічної організації. Доведена роль в його формуванні експресії і поліморфізму гена Toll-like рецепторів 2 типу, порушення клітинного енергозабезпечення і продукції інтерферону – α.