ДИНАМІКА МАСИ ТІЛА СТАТЕВОЗРІЛИХ ЩУРІВ ПІСЛЯ 60-ТИ ДЕННОГО ВВЕДЕННЯ БЕНЗОАТУ НАТРІЮ АБО ТАРТРАЗИНУ В РІЗНИХ ДОЗАХ - Лузін, В.І.; Морозов, В.М.; Лук´янцева Г.В. G.V.; Тютюннiк О.A. (Світ медицини та біології, 2013)
В експерименті на 300 білих безпорідних статевозрілих щурах-самцях встановлена динаміка їх маси тіла після 60-ти денного введення бензоату натрію або тартразину в різних дозах. Виявлено зменшення темпів набору маси тіла, як після 30 діб, так і 60 діб експерименту, у порівнянні з даними тварин контрольної групи, найбільш виражені за амплітудою в групі з використанням бензоату натрію в дозі 1000 мг/кг, а тартразину в дозі 1500 мг/кг.