ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ ТРАНСПОРТУ ВОДИ ТА ЕЛЕКТРОЛІТІВ ЧЕРЕЗ ЕПІТЕЛІЙ ТОВСТОЇ КИШКИ ЩУРІВ ТА ЇХ КОРЕКЦІЯ МУЛЬТИПРОБІОТИКОМ - Скочко, Н.С.; Черпак, М.Ф.; Берегова, Т.В.; Янковський, Д.С. (Світ медицини та біології, 2013)
Досліджено транспорт води і електролітів через епітелій товстої кишки у щурів різного віку. Встановлено, що у віці 21-го та 24-х місяців всмоктування води та іонів Na+ і Cl- значуще збільшується, що є однією з причин виникнення закрепів у щурів літнього і старечого віку. Періодичне додавання до стандартного корму мультипробіотика «Симбітер® ацидофільний» концентрований (0,14 мл/кг) запобігає віковим змінам у транспорті води і електролітів через епітелій товстої кишки.