ОПАДО-ПІДСТИЛКОВИЙ КОЕФІЦІЄНТ У ЛІСОВИХ БІОГЕОЦЕНОЗАХ ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ м. ПОЛТАВА - Власенко, Н.О. (Світ медицини та біології, 2013)
З’ясовано ОПК або індекс інтенсивності біологічного кругообігу для природних та штучних лісів зеленої зони м. Полтава. Виявлено, що у досліджених лісах спостерігається загальмований та дуже загальмований тип колообігу речовин. Інтервал середніх показників ОПК складав для природних лісів 2,07-3,06, для штучних – 1,92-9,66. Для хвойних та змішаних лісів характерний ОПК набагато вищий, ніж у листяних. Показник ОПК залежить від типу лісу та погодних умов.