ОПТИМІЗАЦІ ВИБОРУ СПОСОБІВ ПРЕПАРУВАННЯ ТА ОБТУРАЦІЇ СИСТЕМИ КОРЕНЕВИХ КАНАЛІВ - Геранін, С.І. (Світ медицини та біології, 2013)
Приведені в статті результати дослідження дають можливість поліпшити якість ендодонтичних втручань, які пов’язана із появою нового інструментарію, технологій препарування кореневих каналів та їх обтурації. Питання вибору системи для препарування кореневих каналів залишається досить дискутабельним. В результаті проведених нами досліджень, для найбільш ефективного препарування кореневих каналів можемо рекомендувати машинні файли «Mtwo» и «Pro taper».