СТРУКТУРА ВЗАЄМОЗВ’ЯЗКІВ ПОКАЗНИКІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ СІТКІВКИ ПРИ УСКЛАДНЕНИХ ФОРМАХ КОРОТКОЗОРОСТІ - Лапкина, І.І. (Світ медицини та біології, 2013)
Представлені результати оцінки динаміки взаємозв’язків показників структурно - функціонального стану сітківки при ускладненій короткозорості різних стадій у процесі лікування. Показано, що вихідна структура зв’язків у системі показників функціонального стану сітківки при різних стадіях ускладненою короткозорості подібна, що вказує на єдину патогенетичну основу захворювання. В результаті традиційної терапії поліпшення стану досліджуваної системи є тільки при першій стадії ускладненою короткозорості , про що свідчить збільшення кількості факторів і зменшення кількості значущих зв’язків з ними. Значна кількість значущих зв’язків у факторної структурі після традиційного лікування при другій стадії короткозорості вказує на низьку ефективність проведеного лікування. Факторна структури при третій стадії короткозорості свідчать про неефективність проведеного лікування, що підтверджується збереженням вихідної конфігурації зв’язків і значною детермінованістю досліджуваної системи показників.