СТОМАТОЛОГІЧНИЙ СТАТУС, КЛІНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ГОСТРОГО ГНІЙНОГО ПІДНИЖНЬЩЕЛЕПНОГО ЛІМФАДЕНІТУ У ДІТЕЙ, ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНІ ЗМІНИ В СТРУКТУРІ ЯСЕНЕВОГО КРАЮ - Лобач, Ю.Б. (Світ медицини та біології, 2013)
В роботі наведені дані відносно представництва клонів імунокомпетентних клітин в слизовій оболонці ясеневого краю сегмента нижньої щелепи при гострому гнійному піднижньощелепному лімфаденіті у 36 дітей віком від 7 до 12 років. Визначено, що ступінь вираженості змін імунгістохімічної архітектоніки напряму залежить від виду імовірного етіологічного фактору, що сприяє формування абсцесу в лімфатичному вузлі, особливо коли мова йде про його одонтогенне походження.