НОВИЙ МЕТОД БІОТЕСТУВАННЯ ПРОЯВ ЕНДОГЕННОЇ ІНТОКСИКАЦІЇ - Бахолдіна, О.І.; Золотарьова, Т.А.; Олешко, О.Я. (Світ медицини та біології, 2013)
В роботі представлений новий метод біотестування прояви ендогенної інтоксикації шляхом визначення дії токсичних речовин сироватки крові на функціональний стан Т-лімфоцитів по їх здібності до розеткоутворювання. Прояви ендогенної інтоксикації в умовах хронічного емоціонального стресу у щурів та корекція даних порушень слабкомінералізованою мінеральною водою оцінювали за допомогою запропонованого методу.