ПОШИРЕНІСТЬ ТА СТРУКТУРА ЗАХВОРЮВАНЬ ЯЗИКА У ПАЦІЄНТІВ МОЛОДОГО ВІКУ - Єрошенко, Г.А.; Семенова, А.К.; Гасюк, Н.В. (Світ медицини та біології, 2013)
На сьогоднішній день не викликає сумніву наявність взаємозв’язку ланцюгів патогенезу захворювань слизової оболонки порожнини рота та тканин пародонта із наявністю та перебігом в організмі хворого соматичної патології. В структурі захворювань язика у обстеженого контингенту осіб переважав десквамативний глосит. Відсутній чіткий зв’язок з із станом гігієни порожнини рота та станом тканин пародонта, та простежується чіткий клінічний зв’язок із наявністю патології травного каналу.