КОРЕКЦІЯ МОТОРНО-СЕКРЕТОРНИХ РОЗЛАДІВ ПРИ ГАСТРОЕЗОФАГЕАЛЬНІЙ РЕФЛЮКСНІЙ ХВОРОБІ З СОПУТНЬОЮ ЗАЛІЗОДЕФІЦИТНОЮ АНЕМІЄЮ У ОСІБМОЛОДОГО ВІКУ - Шаповалова, О.Є. (Світ медицини та біології, 2013)
У роботі встановлено, що у студентів хворих ГЕРХ з супутньою ЗДА відзначається підвищення гастрину, зниження рівня мелатоніну і показників якості життя, що знаходяться між собою в тісній кореляційній залежності, і всі ці показники вище і нижче не тільки порівнянно з контрольною групою, але і даними досліджень у хворих з ГЕРХ без супутньої патології. Так само встановлено, що включення в стандартну схему даларгіну, сприяє підвищенню якості життя, скорочення термінів настання клінічної ремісіі, підйому рівня мелатоніну та вираженого зниження рівня гастрину.